Χρήστος Ξεραξούδης

Ο Χρήστος Ξεραξούδης, στα 31 του χρόνια, αναλαμβάνει για πρώτη φορά το 2016 τα ηνία ως executive chef του εστιατορίου «Apocalypsis». Η πεποίθηση του πως το πάντρεμα της ελληνικής με την ιαπωνική κουλτούρα αποτελεί έναν καινοτόμο τρόπο ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας, ήταν ανάμεσα στα καθοριστικά στοιχεία που τον έχρισαν επικεφαλής σεφ του ξενοδοχείου «Patmos Aktis Suites & Spa».

«Γαστρονομία σημαίνει δημιουργία», επισημαίνει. Για τον ίδιο, η δυνατότητα της συνεχούς εξέλιξης και η ανεξάντλητη δημιουργικότητα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του να ασχοληθεί με τη μαγειρική.

Μάλιστα, καθόλου τυχαία δεν θεωρείται η επιλογή του να εμπλουτίσει το νέο μενού του εστιατορίου «Apocalypis» με ιαπωνικές γεύσεις. Για τον ίδιο, η ιαπωνική και η ελληνική κουλτούρα έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, με σημαντικότερο φυσικά, τη θάλασσα. H συνεργασία του τόσο με τον Αλέξανδρο Καρδάση, o οποίος εξειδικεύεται στη νέα ελληνική γαστρονομία, όσο και με τον Katsu Hanamure στο Sani Resort στη Χαλκιδική (εκπρόσωποςτης Ιαπωνικής κουζίνας και επί 18 χρόνια chef στην αλυσίδα εστιατορίων «Μatsuhisa»), διαμόρφωσαν την επιθυμία του να συνδυάσει γαστρονομικά την Ιαπωνία με την Ελλάδα.

Στο εστιατόριο «Apocalypsis» προσφέρει ένα μενού με ραχοκοκαλιά τα γνήσια ελληνικά προϊόντα, δηλαδή υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη, δημιουργώντας γευστικές προτάσεις που επιτυγχάνουν αξιοσημείωτα τη σύνδεση δύο σπουδαίων γαστρονομικών πολιτισμών, της Μεσογείου και της Ασίας.