Δημήτρης Παμπόρης

Ο Δημήτρης Παμπόρης υπήρξε σεφ του εστιατορίου «Apocalypsis» από το 2010 μέχρι και το 2015. Δραστηριοποιείται πλέον μια δεκαπενταετία στο χώρο της γαστρονομίας, έχοντας επιτυχημένες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η επιμονή του στην ανάδειξη της νέας ελληνικής κουζίνας και η φαντασία του στην αξιοποίηση της πρώτης ύλης ήταν τα στοιχεία που το 2010 τον έχρισαν επικεφαλής της κουζίνας του νεόδμητου ξενοδοχείου «Patmos Aktis Suites & Spa». Σε μια περίοδο όπου το νησί προσπαθούσε να εμπλουτίσει την τουριστική του ταυτότητα, τα δημιουργικά πιάτα του ταλαντούχου σεφ ήταν οι αναγκαίες προσθήκες για να βρει η Πάτμος τη δική της θέση στο γαστρονομικό χάρτη της χώρας.

Το 2013, αναζητώντας καινούργιες τεχνικές κι έμπνευση για να προβάλλει ακόμη πιο αποτελεσματικά την ελληνική κουζίνα στη διεθνή σκηνή, ο Δημήτρης Παμπόρης εργάζεται στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο «Auberge de l'Ill» στην Αλσατία, δίπλα στο διάσημο σεφ Marc Haeberlin. Η παραμονή του στη Γαλλία ήταν ευεργετική και του έδωσε την αναγκαία αυτοπεποίθηση για να τολμήσει περισσότερες καινοτομίες στο μενού του, δίχως να ξεστρατίσει από το δρόμο της ελληνικότητας που ακολουθεί από τα πρώτα του βήματα.

Το βραβείο «Ελληνικής κουζίνας» που του απένειμε το 2014 η Επιτροπή Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνοράματος, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την ακούραστη προσπάθειά του να αναδείξει τη γαστρονομική κουλτούρα των Δωδεκανήσων.

Λάτρης πρωτότυπων γευστικών συνδυασμών και πειραματιστής σύγχρονων τεχνικών, στο εστιατόριο «Apocalypsis» προσέφερε ένα ευφάνταστο μενού με πρωτοποριακές παρουσιάσεις και κεντρικό κορμό τα ελληνικά προϊόντα.