Ιστορία

Όταν το εστιατόριο «Apocalypsis» ξεκίνησε την πορεία του το 2010 στην Πάτμο, στόχος ήταν να δημιουργηθεί στο νησί ένα καταφύγιο αληθινών ελληνικών γεύσεων. Ένα μέρος δηλαδή όπου ταξιδιώτες και ντόπιοι θα μπορούσαν να απολαμβάνουν ελληνικό φαγητό παρουσιασμένο άλλοτε με δημιουργικό τρόπο κι άλλοτε παντρεμένο με την κουλτούρα μιας διαφορετικής κουζίνας, μα πάντα βασισμένο σε εποχικά υλικά και σε πρώτη ύλη από τα Δωδεκάνησα. Εξού και το όνομα του: μια εκ βαθέων αποκάλυψη ενός σύγχρονου γαστρονομικού ταξιδιού στην Ελλάδα.

Με τον καιρό, το εστιατόριο εξελίχθηκε σε στέκι ανθρώπων που αναζητούσαν τη γνησιότητα μιας κουζίνας που δεν έχει περιττά φτιασιδώματα και που κάθε της πιάτο είναι ισορροπημένο και ταυτόχρονα ενθουσιώδες. Η επιμονή στη φρεσκάδα των υλικών, η συνεχής έρευνα για ποιοτική πρώτη ύλη, η αρμονική ενσωμάτωση στο μενού ολοένα και περισσότερων τοπικών προϊόντων και η εφαρμογή εξελιγμένων τεχνικών μαγειρέματος σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, είναι τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα του «Apocalypsis».

Φυσικά, το να προσπαθείς σε ένα ακριτινό νησί, όπως είναι η Πάτμος, να σερβίρεις ανελλιπώς εκλεκτές λιχουδιές στους φιλοξενούμενούς σου, δεν είναι καθόλου εύκολο. Τουναντίον, πολλές φορές σε αναγκάζει να διαφοροποιείς γευστικά το μενού σου για να παραμείνεις πιστός στις αξίες σου. Κι έτσι, μέσα από τον καθημερινό αγώνα και τις δυσκολίες που συναντάς, προκύπτουν νέοι συνδυασμοί υλικών και καινούργια πιάτα. Χρόνο με το χρόνο, η κουζίνα της Πάτμου εμπλουτίζεται με ενδιαφέρουσες συνταγές, η γαστρονομικής της παράδοση διατηρείται ζωντανή μέσω της εξέλιξης και οι νεαροί μάγειρες του εστιατορίου γίνονται κοινωνοί μιας ντόμπρας γαστρονομικής κουλτούρας.